BAB AD-DAAR

Presenteert:
Het Lot
Een paar jaar geleden klopte Ahmad H Abdulwahab aan bij het NNT. Hij wilde graag een plek voor nieuwe Nederlanders creëren waar ze kunst en cultuur konden maken en beleven. Zo ontstond Babbadaar. Als onderdeel van NITE (een samenwerking tussen o.a. NNT, Club Guy en Roni, e.v.a.) maken ze sinds een aantal jaar verschillende voorstellingen en organiseren ze bijeenkomsten voor en door mensen met een vlucht achtergrond. Theater, dans, muziek en zang of een combinatie van dit alles, Babaddaar is een multidisciplinair gezelschap. Zo deden ze vorig jaar tijdens Het Verbond ook mee met een muzikale voorstelling waar ze muziek uit verschillende culturen speelde en verhalen vertelde. De mens met een vlucht achtergrond staat centraal in het werk van bababddaar. “Om te laten zien dat vluchteling geen identiteit is, maar vluchten iets is wat je doet. We zijn meer dan dat” zegt Ahmad

Op Het Verbond speelt Babaddaar Het Lot Het lot is een op waarheid gebaseerd verhaal dat je kan inspireren, het wordt verteld door echte mensen, vluchtelingen. Deze sterke mensen zijn geen professionele acteurs, wel zijn ze allemaal hun land ontvlucht. Omdat ze op een plaats in de wereld verbleven waar het niet veilig was, waar ze weg moesten. Op de vluchtreis maakten ze moeilijke en zware situaties mee, daar vertellen ze over in deze voorstelling.

De naam van de voorstelling, “Het Lot” is ontstaan vanuit het idee dat er een macht bestaat waar men geen controle over heeft. Die macht beïnvloedt de loop van het leven en kan voor chaos zorgen. Gisteren was ik in Syrië; vandaag ben ik in Nederland, vorig jaar was ik gezond, dit jaar heb ik kanker. Niemand weet hoe of waarom deze dingen gebeuren of wie er verantwoordelijk voor is.
Tekst: Atalla & Ahmad

Regie: Ahmad Abdulwahab

Cast: Atalla, Ninar , Adon

Vj: Miriam Van Dijk

Techniek: Mustafa Othman

Decor: Boes Diertnes

Begeleider: Rene De Haan

Assistent: Rasha Kotrash

Videomaker: Mo Al Khateb

Fotograaf: Yomna Al saleh

Make-up & Costume Artist: Malek Hasan