Charlotte Beerda

Presenteert:
X
Charlotte Beerda is een spoken word artiest. Een kunstvorm waarin naast het schrijven van het gedicht of de tekst, ook de voordracht onderdeel is van de kunst. Bij het schrijven en performen stelt Charlotte zichzelf ten doel om de boodschap, de emotie zo helder en eenvoudig mogelijk over te krijgen en daarbij tegelijkertijd zo poëtisch mogelijk te laten zijn. Haar beeldende en melodieuze teksten staan in een rauwe, krachtige maar liefdevolle stijl en worden lichamelijk en vol bezieling voorgedragen.

Dit heeft publiek van o.a. de Stadsschouwburg, Paradigm en Noorderzon al mogen ervaren. Ook in het theater is Charlotte geen vreemde, ze speelde in verschillende voorstellingen en heeft als liefhebber een warm plekje voor het theater in haar hart. Zo heeft ze meegedaan aan De Wijk De Wereld en heeft ze in een voorstelling op Noorderzon gestaan (NNTwee, The Chapel, Philipp Cahrpit). Afgelopen winter kreeg ze van het FCP (via UHG) een subsidie om haar kunst te verrijken. Ze kreeg de middelen om een onderzoek te starten naar muziek en muzikaliteit in haar werk. Dit doet ze onder andere door muziekproductie te leren.

Tijdens Het Verbond gaat Charlotte de uitdaging aan om twee liefdes, spoken word en theater, samen te voegen. In een korte tijd gaat zij op zoek naar een theatrale vorm die naadloos aansluit op haar teksten en performance. Een kunstenaar op nieuwe terrein is altijd bijzonder, dus het kan niet anders dat dit een bijzondere voorstelling is waar je bij wil zijn.