De Noorderlingen

Presenteert:
X
Vooropleiding Theater Groningen is een begrip in theaterland. Bekend en berucht om al die noorderlingen-talenten en vakgenoten! Jongeren die zich willen ontwikkelen in het theatervak, worden hier begeleid door een gedreven team van inspirerende makers uit het werkveld. Voor de echte ‘diehards’ volgt na jaren lessen en trainingen het slotakkoord: DeProductiegroep (De PG).

Een jaar lang werken ze als professioneel theaterensemble dat diverse voorstellingen maakt en speelt voor publiek. De voorstellingen kenmerken zich door de vindingrijke regie, een tomeloze energie bij de acteurs, die zowel verbaal als fysiek alles uit de kast halen en een verfijnde mix van gekkigheid en verstilling. Je kan de PG zien op o.a. Festival der Aa of Jonge Harten en thuis in het Grand Theatre te Groningen.

Ook bij Het Verbond Groningen is De Noorderlingen dus een graag geziene gast. Het Verbond vormt voor de fonkelnieuwe Productiegroep de aftrap van het komende theaterseizoen. De uitdaging? In korte tijd een magische voorstelling maken die je grijpt tot het eind. Met een open blik gaat de groep van start, gewapend met; improvisatie, teksttoneel, performance en meer. Het kan alle kanten op. En dat gaat het. Maak je klaar voor rauw, jong en energiek theater.

Spel: David Sabelis, Timo Lammers, Sanne Bouma, Maud Renzenbrink, Dick Kingma, Jente Rikken, Nicky Schroor.