Het Kanaal

Presenteert:
Het Kanaal
Het Kanaal is een biodynamisch kunstenaarscollectief dat zich boven alles bezighoudt met de verbinding tussen mensen onderling en de natuur. Het kanaal (als in: het ding) is tevens de eerste menselijke ingreep in de natuur. De kanaalscheppers (als in: het collectief) bezitten een brede verscheidenheid aan kennis en vaardigheden. Met zijn zessen samen zijn zij componisten, musici, tekstdichters, vertellers, beeldend kunstenaars, vocalisten, instrumentbouwers, regisseurs, et cetera. Reken uit en je ziet snel dat elk lid meerdere rollen vervult; de individuen zijn zo veelzijdig als het collectief als geheel.

“Het Kanaal raakt en roert met veelzeggende teksten, fijnbesnaarde steigerpop en vrolijke nedersaxophonische deunen. Verlicht door de mystieke en overweldigende stem van Moeder Natuur, dansen zij zich een weg door het tumultueuze leven in de 21e eeuw. Dit alles zorgt voor een nieuwe muziekbeleving met ongepolijst spraakmakende beeldtaal.”

Het Kanaal maakt voor het Verbond een muziektheaterperformance vanuit verhalen uit de provincie die zich verhouden tot de natuur. Eerder werkten zij al met verhalen van onder andere boswachters; nu gaan zij voor het Verbond naar nieuwe ingangen op zoek. Hun muzikale vertellingen zal barsten van verhalen, filosofieën, wetenschappelijke kennis, ambacht, oranje helmen en urgente vraagstukken.
Regie, muziek en spel: Sander Koning, Wietse de Haan, Janneke Hoek, Sanam Tahmasebi, Evert Prummel, Patrick Hoving