Noorderpoort Kunst en Multimedia i.s.m. Theater De Steeg

Presenteert:
The Anoxerics
Studenten van vijf verschillende afdelingen van ROC Noorderpoort bundelden afgelopen jaar hun krachten in één gezamenlijk project. Toen live spelen niet kon, gooiden zij razendsnel het roer om en verfilmden acht theaterscènes. Eén daarvan was The Anorexics; een bruut eerlijke inkijk in de vergaande verheerlijking van anorexia door haar jonge patiënten. Voor het Verbond gaat begeleidend docent en regisseur Koos Kregel samen met zeven spelers terug het nest in. De verfilmde theaterscène wordt alsnog op de planken gebracht. Het materiaal heeft door het filmproces een interessante transformatie ondergaan. Beelden uit de films inspireren het nieuwe toneelbeeld. Direct, door middel van projecties, maar ook indirect, door een vertaling van filmbeeld naar decor.

The Anorexics wordt gespeeld door zeven studenten van de opleiding Acteur, die stage lopen bij Theater De Steeg. Studenten van de opleidingen Light & Visuals Technician, Ruimtelijk Vormgever en AV-specialist zorgen voor krachtige beelden, die worden onderstreept door de muziekstudenten Producer.

Kunst en Media Noorderpoort is een breed georiënteerde (podium)kunstopleiding die aansluit bij de hedendaagse beroepspraktijk. De voorstelling is de uitkomst van een interdisciplinair leerproject; een simulatie van de praktijk, waarin de studenten al doende leren maken, performen en vooral samenwerken met andere kunstvormen. Docenten nemen een begeleidende rol in om zelfstandigheid, samenwerking en creatieve zelfontplooiing te stimuleren.
Regie: Koos Kregel

Spel: Anna Smit, Maaike Jalvingh, Nynke Ebbens, Cassedey Staal, Margreet Held, David van Driel, Niek Vos e.a.