Het Werktheaterpodium

Presenteert:
Bakker, wat zing je mooi?! & Alone
We mogen twee enthousiaste werktheatergroepen verwelkomen op Het Verbond: Werktheater Ookfijn en Werkpodium Kraack! Beide groepen zullen afwisselend een voorstelling laten zien.

Werktheater OokFijn is een theatergroep van negen stoere, eerlijke, vrolijke, eigenwijze spelers en maken en spelen al sinds 2006 voorstellingen in Groningen en omstreken. De spelers hebben allemaal een beperking (maar wie heeft dat eigenlijk niet?).

Werkpodium Kraack is een theater werkplaats voor mensen met een zorgvraag. Een veilige en inspirerende omgeving waarin de spelers hun talent kunnen ontdekken en tot bloei komen.

WERKTHEATER OOKFIJN – BAKKER, WAT ZING JE MOOI?!

De afgelopen weken zijn we met de spelers in improvisatie gedoken. Hoe doe je dat? In het leven én op de speelvloer. Niet weten wat er gaat gebeuren en spontaan handelen, dat is soms nog best lastig. Maar ook heel leuk als er een grappige, onverwachte situatie ontstaat. De spelers weten zoals altijd op de vloer hun impulsen te volgen en gaan jullie via improvisaties verrassen zoals alleen zij dat kunnen. Met twee deuren, een rek vol kleding, rekwisieten en acht hoofden vol ideeën gaat OokFijn de uitdaging aan. Verwacht vreemde vogels die voor de deur staan, ongemakkelijke situaties in de lift, een verrassend fotoboek en de meest muzikale croissantjes die je ooit bij de bakker hebt gehoord…

WERKPODIUM KRAACK – ALONE

Een voorstelling gebaseerd op het thema eenzaamheid. Geïnspireerd op interviews met o.a. een monnik, een student en ouderen. Is alleen zijn altijd beladen en negatief of kan het ook een positieve betekenis hebben? Hoe is dat voor jou? Werkpodium Kraack heeft in samenwerking met de studenten van het Noorderpoort een kwetsbare voorstelling gemaakt over hun eigen “nieuwe” betekenis op dit thema.

Werktheater OokFijn

Werkpodium Kraack