het verbond

Het Verbond is een verfrissend theaterconcept, waarbij bezoekers op 1 avond 3 totaal verschillende voorstellingen zien op 3 verschillende locaties. Je koopt een kaartje voor je favoriete voorstelling en krijgt vervolgens 2, nog onbekende, voorstellingen ‘cadeau’ voor diezelfde avond.

Van gevestigde gezelschappen tot tijdelijke genootschappen en van theater-newbies tot theater-connaisseurs: Het Verbond is een bont samenkomen waar experimenteren centraal staat. Vele voorstellingen zullen tijdens Het Verbond voor het eerst of zelfs eenmalig het daglicht zien, waardoor je altijd deel uitmaakt van een een unieke en exclusieve ervaring!

Het doel

Met Het Verbond willen we aan de inwoners van verschillende steden en daarbuiten laten zien wat voor moois deze steden qua theater te bieden hebben. Natuurlijk kennen velen de bekende namen, maar ook in de niches borrelt het.

Het Verbond is een weekend vol experimenten. Makers proberen nieuwe vormen, nieuwe publieksopstellingen, nieuwe disciplines. Het Verbond creëert samenwerkingen tussen vreemden, er worden nieuwe teksten geschreven, voorstellingen worden hervat en herzien, talenten worden ontwikkeld. Ook het publiek ontdekt nieuwe gezelschappen en theatervormen en krijgt een bijzonder inkijkje in de artistieke onderzoeken die deze makers zijn aangegaan. Het Verbond schept plek voor ontdekkingen en is een broedplaats voor nieuwigheden.

De historie

Toen het eind 2020 nog stil was op de straten, ontstond er in de binnenstad van Groningen een wild idee. “Wat als we ons als theaterliefhebbers uit Groningen Stad verzamelen om te laten zien dat we er nog zijn?” In 10 weken werd de debuut-editie van Het Verbond georganiseerd en ontdekten uiteindelijk meer dan 700 bezoekers welke unieke samenwerkingen theater-Groningen in coronatijd te bieden heeft.

De covid-periode lijkt dan wel langzaam het einde te naderen, verbinden is belangrijker dan ooit. En daarom vindt Het Verbond dit jaar gewoon opnieuw plaats!

Het team

Het Verbond Groningen wordt georganiseerd door Collectief Het Team en een groep enthousiaste medewerkers. Collectief Het Team bestaat uit drie jonge theaterprofessionals die ieder op zijn of haar eigen manier verbonden is aan de theaterwereld in Groningen Stad. Wat begon als een onschuldig zomerproject veranderde al snel in een serieuze onderneming. Hieronder zie je wie Het Verbond Groningen 2024 mogelijk maken!

Jolien Akkerman – Programmamaker
Fiana de Raaf – Productieleider
Siebren de van der Schueren – Zakelijk leider
Tim van der Molen – Artistiek leider
Iris Kelder – Marketeer
Inge Wijers – Vrijwilligerscoördinator

De stichting

Stichting Het Team Producties

Jan Legters – voorzitter
Amarins Geveke – penningmeester
Gea Bosma – secretaris

 

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .