het verbond

Het Verbond is een verfrissend theaterconcept, waarbij bezoekers op 1 avond 3 totaal verschillende voorstellingen zien op 3 verschillende locaties. Je koopt een kaartje voor je favoriete voorstelling en krijgt vervolgens 2, nog onbekende, voorstellingen ‘cadeau’ voor diezelfde avond.

Van gevestigde gezelschappen tot tijdelijke genootschappen en van theater-newbies tot theater-connaisseurs: Het Verbond is een bont samenkomen waar experimenteren centraal staat. Vele voorstellingen zullen tijdens Het Verbond voor het eerst of zelfs eenmalig het daglicht zien, waardoor je altijd deel uitmaakt van een een unieke en exclusieve ervaring!

Het doel

Met Het Verbond willen we aan de inwoners van verschillende steden en daarbuiten laten zien wat voor moois deze steden qua theater te bieden hebben. Natuurlijk kennen velen de bekende namen, maar ook in de niches borrelt het.

Na een raar seizoen vol stilte en vooral online contact, laten wij gezamenlijk zien dat we er nog zijn. De tweede editie van Het Verbond Groningen wordt dan ook een feit! Op 17, 18 en 19 september 2021 willen bruggen oversteken en meer verbonden zijn dan ooit te voren.

De historie

Toen het eind 2020 nog stil was op de straten, ontstond er in de binnenstad van Groningen een wild idee. “Wat als we ons als theaterliefhebbers uit Groningen Stad verzamelen om te laten zien dat we er nog zijn?” In slechts anderhalf maand werd de debuut-editie van Het Verbond georganiseerd en ontdekten uiteindelijk meer dan 700 bezoekers welke unieke samenwerkingen theater-Groningen in coronatijd te bieden heeft.

De covid-periode lijkt dan wel langzaam het einde te naderen, verbinden is belangrijker dan ooit. En daarom vindt 17, 18 en 19 september 2021 dan ook gewoon de 2e editie van Het Verbond plaats!

Het team

Het Verbond Groningen wordt georganiseerd door Het Team Product. Het Team bestaat uit vier jonge theaterprofessionals die ieder op zijn of haar eigen manier verbonden is aan het theaterwereldje in Groningen Stad. Wat begon als een idealistisch ideetje om de tijd te vullen veranderde al snel in een serieuze onderneming. Hieronder lees je wie deel uitmaken van Het Team!

Anniek Akkerman

Anniek Akkerman is Docent Theater in Groningen en zit in het team van het verbond. Ze werkt als docent en theatermaker veel met kinderen en jongeren. Voor Het Verbond is ze coördinator van de vrijwilligers en hoofd locaties.

Jolien Akkerman

Jolien Akkerman is student dramaturgie in Utrecht, maar heeft haar hele leven in Groningen gewoond en is daar erg veel te vinden. 

Siebren de van der Schueren

Siebren de van der Schueren is student neurowetenschappen in Groningen. Als oud-voorzitter van het Groninger Studenten Toneel en acteur bij veel amateurgroepen heeft hij veel ervaring met het amateurtheater wereldje in de stad.

Tim van der Molen

Tim van der Molen is docerend theatermaker in Groningen en zit in het team van Het Verbond. Hij geeft normaal spelles en maakt voorstellingen met (semi)amateurs. 

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .