het verbond

Het Verbond is een verfrissend theaterconcept, waarbij bezoekers op 1 avond 3 totaal verschillende voorstellingen zien op 3 verschillende locaties. Je koopt een kaartje voor je favoriete voorstelling en krijgt vervolgens 2, nog onbekende, voorstellingen ‘cadeau’ voor diezelfde avond.

Van gevestigde gezelschappen tot tijdelijke genootschappen en van theater-newbies tot theater-connaisseurs: Het Verbond is een bont samenkomen waar experimenteren centraal staat. Vele voorstellingen zullen tijdens Het Verbond voor het eerst of zelfs eenmalig het daglicht zien, waardoor je altijd deel uitmaakt van een een unieke en exclusieve ervaring!

Het doel

Met Het Verbond willen we aan de inwoners van verschillende steden en daarbuiten laten zien wat voor moois deze steden qua theater te bieden hebben. Natuurlijk kennen velen de bekende namen, maar ook in de niches borrelt het.

Het Verbond is een weekend vol experimenten. Makers proberen nieuwe vormen, nieuwe publieksopstellingen, nieuwe disciplines. Het Verbond creëert samenwerkingen tussen vreemden, er worden nieuwe teksten geschreven, voorstellingen worden hervat en herzien, talenten worden ontwikkeld. Ook het publiek ontdekt nieuwe gezelschappen en theatervormen en krijgt een bijzonder inkijkje in de artistieke onderzoeken die deze makers zijn aangegaan. Het Verbond schept plek voor ontdekkingen en is een broedplaats voor nieuwigheden.

De historie

Toen het eind 2020 nog stil was op de straten, ontstond er in de binnenstad van Groningen een wild idee. “Wat als we ons als theaterliefhebbers uit Groningen Stad verzamelen om te laten zien dat we er nog zijn?” In 10 weken werd de debuut-editie van Het Verbond georganiseerd en ontdekten uiteindelijk meer dan 700 bezoekers welke unieke samenwerkingen theater-Groningen in coronatijd te bieden heeft.

De covid-periode lijkt dan wel langzaam het einde te naderen, verbinden is belangrijker dan ooit. En daarom vindt 17, 18 en 19 september 2021 dan ook gewoon de 2e editie van Het Verbond plaats.

Het team

Het Verbond Groningen wordt georganiseerd door Het Team Producties. Het Team bestaat uit vier jonge theaterprofessionals die ieder op zijn of haar eigen manier verbonden is aan de theaterwereld in Groningen Stad. Wat begon als een onschuldig zomerproject veranderde al snel in een serieuze onderneming. Hieronder lees je wie deel uitmaken van Het Team!

Anniek Akkerman

Anniek Akkerman reist voor haar werk vaak op en neer van Friesland naar Groningen en terug. Ze werkt op verschillende plekken als theaterdocent en focust in haar lessen vooral op het ontwikkelen van een eigen artistieke visie en begeleidt ze de creatieve processen van haar leerlingen, studenten, spelers en cursisten.

Jolien Akkerman

Jolien Akkerman is geboren en getogen in Groningen, maar heeft de stad verlaten toen ze Theaterwetenschap ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar heeft ze de Master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan de Universiteit Utrecht afgerond.

Siebren de van der Schueren

Siebren de van der Schueren is student in Groningen. Als oud-voorzitter van het Groninger Studenten Toneel en acteur bij veel amateurgroepen heeft hij veel ervaring met het amateurtheater wereldje in de stad.

Tim van der Molen

Tim van der Molen is docerend theatermaker in Groningen en zit in het team van Het Verbond. Hij geeft normaal spelles en maakt voorstellingen met (semi)amateurs. 

De stichting

Stichting Het Team Producties

Karlijn Aarnink – voorzitter
Joni Hoving – penningmeester
Anne Kamps – secretaris

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .

Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets . Bestel tickets .