Philipp Cahrpit

Presenteert:
You till I die
Philipp Cahrpit is theatermaker. Hij maakt beeldend en fysiek theater voor peuters, kinderen en volwassenen. Met behulp van geluid en muziek zuigt hij zijn publiek mee in een pakkende sfeer. Philipp werkt los van verhalende lijnen. In het creatieve proces vervaagt hij de grenzen tussen speler(s) en maker op onderzoekende wijze.

Recentelijk bracht Philipp bij Station Noord een jongen van negen jaar samen met een volwassen speler. Hij werkte met hen rondom het thema ‘melancholie naar het kind-zijn’. Dit prikkelde Philipp’s eigen melancholie naar het speler-zijn, en zette hem aan tot het een nieuwe verkenning van de vraag: Wie ben ik op de vloer als spelend maker, en makend speler?

You til I die is een solovoorstelling over het losweken van de ander. Het is de naschok van een intense, volledige overgave aan het idee van ‘voor altijd samen zijn’. Een zoektocht naar een nieuwe bestaansvorm, loskomen uit de mal van een leven dat zich schikt naar een ander. Langzaam maar gestaag je eigen identiteit resetten en herontdekken. De angst en opwinding van je leven als onbeschreven blad waarin alles wat vanzelfsprekend was, opnieuw kan en moet worden bevraagd. Het blijven najagen van de luchtigheid en speelsheid van het leven en van jezelf, ondanks of dankzij de wankele grond onder je voeten.
Regie en spel: Philipp Cahrpit

Eindregie: Lotte Lohrengel